Informatie- & assetmanagement

Kennis en techniek optimaal laten samenwerken in iedere organisatie en bij ieder project

Recente vacatures

Wat is informatie- & Assetmanagement

Bij Balance geloven we in het optimaal gebruik maken van de kennis en techniek die beschikbaar is. Tegenwoordig is kennis het grootste goed wat ons iedere dag verder brengt – dit wordt geborgd in informatie. Er wordt verwacht dat we met minder tijd en middelen onze bestaande infrastructuur langer kunnen gebruiken. Onze experts helpen met het zo goed mogelijk laten stromen van informatie om deze uitdagingen te overwinnen. Assetmanagement was al belangrijk, maar wordt nog belangrijker vanwege de enorme dynamiek bij beheerders van de infrastructuur en openbare ruimte.

Onder invloed van zaken als energietransitie, klimaatadaptatie en nieuwe technologieën, neemt de noodzaak van toekomstbestendig assetmanagement alleen maar toe. Wij geloven in het overzichtelijk maken van alle beschikbare informatie om alle assets zo optimaal mogelijk te laten presteren. Belangrijkste is dat uw assets aan de gestelde prestatie-eisen voldoen, zowel nu als in de toekomst. Tevens worden risico’s beheerst en onverwachte kosten voorkomen. Samen naar een toekomstbestendiger Nederland door het samen laten werken van techniek en informatie, dat is waar wij voor staan!

Onze werkgebieden

Onze expertise van informatie- & assetmanagement omvat de volgende onderdelen:

 • Implementatie en professionalisering assetmanagementprocessen
 • Ontwikkeling van diverse assetmanagementproducten
 • Risicogestuurd assetmanagement
 • Data- en informatiemanagement
 • Assetmanagement borgen in prestatiecontracten en projecten

Onze expertise gaat verder dan alleen de inhoud. Met kennis van zowel de werkomgeving van infrastructurele beheerders als die van de aannemers en woningcorporaties, zorgen wij voor een succesvolle samenwerking over de gehele keten. Ons doel is waarde uit assets creëren, waarbij de mens centraal staat.

 • ''Na jaren als opdrachtgever met Balance gewerkt te hebben, was toen de gelegenheid zich voordeed, de overstap een logische en passende stap. Want ook Balance heeft de drive om altijd nieuwe oplossingen teweeg te brengen.'' Lees meer

  Wouter Pothoff
 • ''Balance heeft een groot netwerk aan klanten. Dat biedt mij als startende professional veel mogelijkheden om mij op diverse aspecten te ontwikkelen.'' Lees verder.

  Fenna Arnoldussen
  Fenna Arnoldussen Balance

Begin met typen en druk op enter om te zoeken