Carlinde Adriaanse

”Bij Balance heb ik me kunnen doorontwikkelen tot een zeer ervaren professional. Omdat Balance met een groot aantal gemeenten kaderafspraken heeft, heb ik ruime keuze uit projecten en kan ik de projecten kiezen die het best bij mij passen.”

Carlinde Adriaanse

Zou je jezelf in een aantal zinnen kunnen voorstellen?

Ik ben Carlinde Adriaanse en werk sinds september 2018 vanuit Balance als project-/procesmanager duurzame gebiedsontwikkeling. Ik ben altijd werkzaam (geweest) op het snijvlak van bouwen en wonen. Zo werkte ik tien jaar lang als wetenschappelijk onderzoeker aan de TU-Delft waar ik onderzoek deed in opdracht van gemeenten, Rijk en woningcorporaties. Thema’s van onderzoek waren onder andere sociaal beheer van woningcorporaties, woonruimteverdeling, leefbaarheid, stedelijke vernieuwing, gebiedsontwikkeling en waardeontwikkeling van buurten. Ik schreef aan de TU Delft ook mijn proefschrift: “On measuring and explaining neighbourhood succes; a behavioural economic approach”. In de afgelopen jaren ben ik me binnen het werkveld van de gebiedsontwikkeling meer gaan richten op het organiseren en begeleiden van het proces van samenwerking tussen belanghebbenden en de participatie met bewoners. Het inzichtelijk maken van, en het verbindend onderhandelen over belangen van stakeholders is daarbij een essentieel onderdeel.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Online vergaderingen werkten zeer efficiënt voor de laatste fase van het project dat ik deed voor stadsdeel Noord, gemeente Amsterdam. Ik had daar alle collega’s waarmee ik samenwerkte inmiddels goed leren kennen tijdens de ‘live’ ontmoetingen op het stadsdeelkantoor en andere plekken in de stad. In het najaar van 2020 start ik met twee nieuwe projecten. Ik word programmacoördinator Groene Stad bij gemeente Amersfoort en ik ga bij gemeente Amsterdam werken voor de afdeling Stadsregie. Bij het tweede project ga ik het proces coördineren om tot een aangepaste verordening te komen voor het werken in de openbare ruimte van de stad. Bij beide opdrachten is het leiding geven aan en het samenwerken met een veelheid aan collega’s en externe samenwerkingspartners een belangrijk deel van mijn werk. Ook dan zal ik veel vanuit mijn thuiskantoor vergaderen, al streef ik er wel naar iedereen op gezette tijden ook ‘in het echt’ te spreken en ook de stad in te gaan om situaties met eigen ogen te beschouwen. Dat ik in het echt ‘connectie kan maken’ is essentieel om mijn werk goed te kunnen doen.

Waarom heb jij voor Balance gekozen?

Ik werkte een aantal jaren als zelfstandig gevestigd projectmanager. Ik had steeds mooie opdrachten van gemeenten en vastgoedontwikkelaars. Ik miste echter het ‘sparren’ met collega’s, het even van gedachten wisselen over het project waar je aan werkt en de strategie die je hebt bedacht voor een avond met belanghebbenden. Ook wilde ik graag projecten kunnen doen in opdracht van de gemeente Amsterdam omdat ik veel affiniteit heb met deze stad. Nu ik bijna twee jaar bij Balance werk kan ik concluderen dat dit voor mij een goede stap is geweest. Ik heb een grote kring collega’s om me heen waarmee ik gemakkelijk kan sparren en ik start binnenkort met mijn derde mooie opdracht voor de gemeente Amsterdam.

Welke ontwikkelroute heb jij bij Balance kunnen doorlopen?

Bij Balance heb ik me kunnen doorontwikkelen tot een zeer ervaren professional. Omdat Balance met een groot aantal gemeenten kaderafspraken heeft, heb ik ruime keuze uit projecten en kan ik de projecten kiezen die het best bij mij passen. Ik kies zo veel als mogelijk opdrachten die bijdragen aan de duurzame en klimaatbestendige inrichting van steden. Omdat ik zelf veel werkervaring heb vind ik het waardevol en heel leuk om jongere collega’s die daarvoor open staan, te begeleiden bij hun ontwikkeling. Onder andere door met hen in gesprek te gaan over hun drijfveren, wensen en de kwesties waarmee ze soms worstelen.

Wat is jouw meest bijzondere project en waarom?

Het meest bijzondere project tot nu toe is het Groenplan voor de Oostelijke Eilanden dat ik ontwikkelde in opdracht van stadsdeelcentrum, gemeente Amsterdam. Het Groenplan kwam tot stand in samenwerking met de bewoners en ondernemers in het gebied. Hun ideeën voor vergroening van de directe leefomgeving, resulteerden in een plan met 25 verschillende zelfbeheerprojecten. Variërend van een plukbos, watertuinen en diverse grote en kleinere buurttuinen. Ik stelde in samenspraak met collega’s van de gemeente spelregels op voor het zelfbeheer van groen door bewoners. De doelen van het Groenplan waren: het herstellen van het gevoel van eigenaarschap van bewoners en het terugdringen van gevoelens van sociale onveiligheid die waren ontstaan na de schietincidenten op Kattenburg en Wittenburg. De uitvoering van de groenprojecten loopt nog steeds; telkens als ik weer eens ga kijken op de eilanden, zie ik dat inmiddels weer een aantal projecten zijn uitgevoerd en de buurt weer een stuk groener en leefbaarder geworden is.

Wat moeten toekomstige collega’s weten als ze bij Balance gaan werken?

Een dienstverband bij Balance biedt je een rijkdom aan ontwikkelmogelijkheden door de veelheid aan projecten waaraan je vanuit Balance kunt werken. Daarnaast heb je ook de grote groep van collega’s waarin je terecht komt en waarmee je kunt samenwerken en sparren. Voor junioren is er een mooi trainéeprogramma en wordt er gewerkt aan nieuwe persoonlijke ontwikkelpaden.

Begin met typen en druk op enter om te zoeken