Miriam Jansen

”Wat me aan Balance als werkgever aanspreekt is, dat ze altijd op zoek zijn naar hoe iets beter kan. Beter bij de klant en beter intern. Dit doet Balance onder andere door door consultants te stimuleren elkaar op te zoeken en zich samen over vraagstukken te buigen die bij onze klanten spelen.”

Miriam Jansen

Zou je jezelf in een aantal zinnen kunnen voorstellen?

Ik ben Miriam Jansen en ben als projectconsultant werkzaam bij Balance. Op dit moment werk ik als adviseur projectbeheersing bij Rijkswaterstaat voor een groot GPO-project in Vlaardingen en een projectencluster in Arnhem. De afgelopen jaren heb ik in verschillende rollen veel ervaring opgedaan bij uiteenlopende projecten in de GWW-sector bij verschillende overheden en semioverheden.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Mijn werkdag start met het nalopen van mijn agenda op de vergaderingen die ik die dag heb. Omdat ik voor twee opdrachtgevers werk en ook interne werkzaamheden voor mijn expertisegroep verricht, houd ik er verschillende mailboxen en agenda’s op na. Het is dus even schakelen voor een actueel overzicht. Daarna begin ik met het voorbereiden van de overleggen voor de desbetreffende dag en het bijwerken van mijn mailbox. Of het nou een challengegesprek betreft om een risicodossier bij te werken, een interview met een teamlid in het kader van een kwaliteitsaudit of een koffiemomentje met een opdrachtgever om bij te praten over lopende zaken… Ongeacht de functie of rol die ik bekleed bestaat mijn dag veelal uit informatie ophalen, informatie verwerken en informatie delen. Het kan soms dus overweldigend zijn, toch streef ik ernaar om met een voldaan gevoel de dag af te sluiten.

Waarom heb jij voor Balance gekozen?

Ik ben bij Balance gaan werken omdat ik in een team werkte waar ‘Balancers’ zaten en ik een hele positieve indruk van hen kreeg. Het waren bekwame mensen die zich voor een gezamenlijk resultaat met de opdrachtgever wilden inspannen zonder hun eigen ego in de spotlight te zetten. Dat deed me erg sympathiek aan. Door die indruk wilde ik wel bij Balance werken toen ik werd benaderd voor een opdracht. Wat me aan Balance als werkgever aanspreekt is dat ze ook altijd op zoek zijn naar hoe iets beter kan. Beter bij de klant, maar ook beter intern door consultants te stimuleren elkaar op te zoeken, zich samen over vraagstukken te buigen die bij onze klanten spelen, maar ook om onze dienstverlening te verbeteren door meer samenwerking tussen de verschillende vakgebieden. Dat stelt me in staat mijn kennis en ervaring te delen met (nieuwe) collega’s, maar ook mijn eigen kennis uit te diepen en verbreden met de hulp van collega’s binnen mijn eigen werkveld en daarbuiten.

Welke ontwikkelroute heb jij bij Balance kunnen doorlopen?

Toen ik bij Balance begon had ik binnen enkele werkvelden van projectbeheersing veel kennis en ervaring en op andere werkvelden minder. Die kennis en praktische ervaring heb ik dankzij de opdrachten waar ik de afgelopen jaren heb gezeten kunnen uitbreiden naar vrijwel alle werkvelden binnen projecten. Wat ik bij Balance een goed vooruitzicht vind is dat we ook andere expertises in huis hebben, zoals contractmanagement of omgevingsmanagement en dat ik, als ik die behoefte heb ook ruimte kan krijgen om die expertises te verkennen.

Wat is jouw meest bijzondere project en waarom?

Mijn meest bijzondere project is vooralsnog een intern project. Ik ben trekker van een themagroep voor de expertise projectbeheersing en krijg er veel energie van om samen met collega’s na te denken over hoe we onze dienstverlening intern en extern nog verder kunnen verbeteren. Voor dit thema verkennen we de mogelijkheden in samenwerking met collega’s bij de expertise contractmanagement. Dat brengt me in contact met collega’s die ik anders niet zo gauw persoonlijk zou spreken.

Wat moeten toekomstige collega’s weten als ze bij Balance gaan werken?

Werken bij Balance biedt veel mogelijkheden tot ontwikkelen en verbreden van kennis en kwaliteiten, maar hier moet je ook zelf proactief in acteren. Van op je handen zitten wordt niemand wijzer of beter dus als je bij ons komt werken dan kan er veel, maar hier moet je ook zelf in meesturen.

Begin met typen en druk op enter om te zoeken