Natalie Schumacher-Velu
”Toen ik bij Balance binnenkwam heb ik me eigenlijk direct aangemeld voor het interne Career Program bij Balance. Daardoor heb ik professionele kennis opgedaan op het gebied van projectmanagement en een IPMA-D certificaat behaald.”
Natalie Schumacher-Velu
Zou je jezelf in een aantal zinnen kunnen voorstellen?
Mijn naam is Natalie Schumacher-Velu en ik werk sinds 2017 als projectconsultant bij Balance. Voordat ik bij Balance werkzaam was werkte ik in de internationale logistieke sector en ben daarna bij diverse overheidsorganisaties zoals: provincie Noord-Holland en Vervoerregio Amsterdam werkzaam geweest in de mobiliteitssector.
Hoe ziet jouw werkdag eruit?
Mijn werkdag verschilt heel erg per project. Maar over het algemeen ben ik veel in contact met het project-/programmateam waarmee ik samenwerk, op kantoor of werkend vanuit huis. De projecten of programma’s waarin ik zit hebben lange termijn doelen en een overeenkomende planning, dus op grote lijnen is altijd helder wat er te doen valt. De dagelijkse werkzaamheden worden vooral gevormd door de dynamiek in de samenwerking met verschillende partijen, besluitvorming door het management en deadlines om documenten op te leveren. Dat maakt het afwisselend én een uitdaging om de grote lijnen te blijven zien.
Waarom heb jij voor Balance gekozen?
Wat ik prettig vind bij Balance is dat ik de mogelijkheid krijg om bij verschillende opdrachtgevers te werken en niet vast te zitten binnen één organisatie. Ook kan ik opdrachten binnen de commerciële sector en non-profit sector afwisselen. Op die manier krijg ik een indruk van de werkcultuur bij diverse organisaties en bedrijven, en dat vind ik weer interessant om te gebruiken in mijn opdrachten.
Welke ontwikkelroute heb jij bij Balance kunnen doorlopen?
Toen ik bij Balance binnenkwam heb ik me eigenlijk direct aangemeld voor het interne Career Program bij Balance. Daardoor heb ik professionele kennis opgedaan op het gebied van projectmanagement en een IPMA-D certificaat behaald. Daarnaast heb ik de ruimte gekregen om me aan te melden voor externe opleidingen ter bevordering van mijn loopbaan. Zo ben ik nu opgeleid tot ‘visual recorder’ waarmee ik (veelal live) beeldverslagen maak tijdens bijeenkomsten of trainingen. Mijn creativiteit en doel om krachtiger te communiceren via beelden kan ik daardoor inzetten voor mijn werk.
Wat is jouw meest bijzondere project en waarom?
Recentelijk heb ik mee kunnen werken aan het opstellen van een nieuw programmaplan bij Hardt Hyperloop voor de volgende fase van hun meerjarenprogramma. Om op die manier bezig te zijn met de toekomst van mobiliteit vond ik heel inspirerend en gaf mij veel energie. Verder houd ik ervan om ideeën naar concrete uitwerkingen te vertalen. Dat was dus een goede match.
Wat moeten toekomstige collega’s weten als ze bij Balance gaan werken?
Het was voor mij vanuit de ervaring die ik had, wennen om als consultant aan de slag te gaan. Je werkt bij een opdrachtgever en zit dus níet met je Balance collega’s in een kantoortuin om mee te sparren. Het is daarom heel fijn om te weten dat je wél een heel Balance netwerk tot je beschikking hebt als je advies nodig hebt. Dus ook al doe je een opdracht in je eentje sta je er niet alleen voor!