Renate Aigner

”Ik heb mij in de afgelopen jaren kunnen ontwikkelen hoe ik wilde. Mijn kundigheid kunnen opbouwen en uitbreiden, die vrijheid krijg je niet overal. Dat in combinatie met hele mooie opdrachten en bij verschillende opdrachtgevers maakt dat ik niet meer weg wil bij Balance.”

Renate Aigner

Zou je jezelf in een aantal zinnen kunnen voorstellen?

Ik ben Renate Aigner en Omgevingsmanager bij Balance. Van oorsprong ben ik jurist en in die hoedanigheid als handhavingsjurist/beleidsadviseur bij Balance begonnen. Na een aantal jaar begon ik de uitdaging te missen en vond ik een positiever werkgebied voor de verandering eens leuk. Via persoonlijke ontwikkeling heb ik mij kunnen omscholen tot contract- en omgevingsmanager in de projectenwereld. In het begin was het even wennen, maar al snel voelde het vertrouwd. In plaats van dat ik nu projecten stil leg of vergunningen verleen, neem ik nu deel aan de projecten en vraag ik onder andere de vergunningen aan. Daarnaast zie ik bijvoorbeeld ook overeenkomsten tussen het in gesprek gaan met stakeholders en de vertaling van soms ingewikkelde materie naar hedendaags Nederlands. Ik vind het belangrijk dat iedereen zijn belang in de overwegingen wordt meegenomen. Als omgevingsmanager kan ik hier goed voor opkomen.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Mijn werkdag ziet er iedere dag anders uit. Ik ben gelukkig flexibel in het indelen daarvan. Dit komt deels door het werkgebied. De projectenwereld vraagt enige flexibiliteit doordat bijvoorbeeld bewonersavonden in de avond plaatsvinden evenals sommige overleggen/gesprekken. Daarnaast werk ik vaak voor meerdere opdrachtgevers en projecten. Dan heb je weleens een overlap in deadlines en is het soms even doorzetten. Tussendoor begeleid ik ook nog junioren/medioren van zowel de opdrachtgever als van Balance. Al met al is het een drukke baan, maar daar doe ik het nou eenmaal goed op. Ik kan dit goed met mijn privéleven combineren. Ik heb twee kindjes en vind het belangrijk om er voor ze te kunnen zijn.

Waarom heb jij voor Balance gekozen?

Balance heeft eigenlijk voor mij gekozen. Ik werk alweer bijna 10 jaar voor Balance. Toen ik uit mijn opleiding kwam was de economische crisis. Er werden geen vaste contracten gegeven. Na enige tijd was ik leidinggevende en huurde ik regelmatig bij Balance in. Ik was erg tevreden over de inhoudelijke expertise. Na een aantal gesprekken werd mij gevraagd of ik voor Balance wilde komen werken. Door mijn ervaringen met Balance, de professionele kundigheid en het oog voor de personen daarachter was ik snel verkocht. Ik heb mij in de afgelopen jaren kunnen ontwikkelen hoe ik wilde. Mijn kundigheid kunnen opbouwen en uitbreiden. Die vrijheid krijg je niet overal. Dat in combinatie met hele mooie opdrachten en bij verschillende opdrachtgevers maakt dat ik niet meer weg wil.

Wat is jouw meest bijzondere project en waarom?

Voor mijn huidige project ben ik gedeeltelijk betrokken bij de Hardt Hyperloop. Het onderwerp is gewoon supergaaf. Ik ben daar vergunningen coördinator en regelgeving technisch is dit een nieuw/grijs gebied. Erg leuk om aan zoiets innovatiefs, duurzaams en toekomstgericht te kunnen meewerken.

Wat moeten toekomstige collega’s weten als ze bij Balance gaan werken?

Het is nooit saai, super dynamisch en erg divers! Je bouwt in een hele korte tijd een groot netwerk op.

Begin met typen en druk op enter om te zoeken