Kennis delen in de vorm van visualisaties

Kennis delen in de vorm van visualisaties

Auteur: Gerbrand Lub, Consultant IPB
Datum: Oktober 2021

Ons bedrijfsmodel
Kennis is de basis van ons bedrijfsmodel. Een onderwerp wat onontkoombaar lijkt te zijn en misschien ook wel vermoeiend is. Het begrip “kennis” is zo prevalent in onze business, in onze economie, en verweven in ons dagelijks leven. Echter maken wij bij onze unit Integrale projectbeheersing op een hele leuke en aansprekende manier gebruik van de kennis die wij bezitten. We hebben namelijk een team dat regelmatig werkt aan het omzetten van informatie naar visualisaties.

Communities 
Vanuit de units van Balance geloven wij in het bouwen van online gemeenschappen waar we kunnen praten over onze expertises. En dat wij onze kennis zonder restrictie en op een laagdrempelige manier naar buiten moeten uitdragen. Hiermee willen wij een aantal dingen bereiken:

  1. De connectie en lijntjes leggen met collega’s in het werkveld ter ontdekking van waar kruisbestuiving mogelijk is;
  2. Sneller innoveren binnen verschillende gebieden;
  3. En bovenal contacten warm houden.

Het delen van onze kennis
Wat collega’s in het werkveld van Balance mogen verwachten is een tweesprong in de wijze waarop wij met onze kennis naar buiten treden. Dat is enerzijds in de vorm van een blog zoals deze waarin over een keur aan onderwerpen gesproken kan worden – van de meest geweldige projecten, tot het aanpakken van problemen binnen onze industrie tot de ontwikkelingen die wij doen binnen Balance.

En anderzijds delen wij kennis in de vorm van visualisaties, denk bijvoorbeeld aan infographics. Onze maandelijkse lunchsessies en speciale kennissessies worden opgetekend in kleurrijke en verhelderende visuele platen. Geen lappen notulen meer maar 1 vel en 1 overzicht waarin alle onderwerpen op een overzichtelijke manier gepresenteerd worden.

Visualisaties
Visualisaties worden bij Balance ook wel gebruikt om projectoverzichten te geven – van scope tot bewonersbelangen, en van de planning tot het uiteindelijke doel op specifieke locaties. Zo’n plaat wordt vaak een symbool voor een projectteam om naar te refereren en hoog te houden als “vlag” van het project.

De komende maanden gaan wij het onderwerp visualisatie verder uitdiepen in zowel werkwijze als in standaarden van waar we de techniek het beste kunnen inzetten. En verder? In oktober 2021 is er weer een grote expertise-bijeenkomst. Er staat ook nog een kennissessie met zusterbedrijf TASK op de rol (december), alsmede elke maand een lunchsessie. Ook staat de whitepaper dashboarding op het punt om uitgegeven te worden. Benader ons als het jou interessant lijkt een sessie bij te wonen!

Begin met typen en druk op enter om te zoeken